Om Lise

Utdanning og bakgrunn
Min formell utdanning er atferdskonsulent fra NMBU, Canis klikkerinstruktør, godkjent rallylydighetsinstruktør og NKK trinn 1 instruktør.

Jeg er masterutdannet i molekylær mikrobiologi, og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning og jobber som lærer på videregående skole. Som pedagog er jeg opptatt av at man skal oppleve mestring. I tillegg er jeg dyktig til å legge opp trening og opplæring til den enkeltes nivå, samt formidler på en forståelig og presis måte. I tillegg har jeg en bakgrunn som toppidrettsutøver i seiling, med deltakelse i to OL, som har gitt meg mye erfaring med å jobbe fokusert, detaljert og strukturert, noe som er viktige egenskaper både i utredninger og trening av hund.

Treningsfilosofi
Jeg har drevet med hund aktivt siden 2010, og har i flere år vært aktiv i lydighet, rallylydighet og agility. Etter selv å ha opplevd å være uerfaren, og gå på kurs og få tips og tilbakemeldinger som involverte mindre positive metoder, har jeg jobbet målbevisst for å tilegne meg kunnskap og moderne metoder basert på nyere forskning for trening av hund. I de siste årene har jeg hatt mye fokus på velferden til hunden, og at det bak enhver atferd, ligger en følelse. Derfor jobber jeg for å formidle positive metoder, samarbeide og at det skal være gøy – både for eier og hund.

Som en del av kompetansehevningen min, tok jeg atferdskonsulentutdanning ved NMBU. Dette gir formell kompetanse til å utrede og jobbe med atferdsproblemer hos hund, samt veilede eiere i atferdsendring og trening.

LFhundetreing har jeg drevet siden 2015, med valpekurs, hverdagslydighetskurs, rallylydighetskurs, privattimer innen hverdagslydighet, lydighet og rallylydighet, samt atferdstimer.